AdminNECO ..:: PATRON ::..
Mesaj Sayısı : 943 Kayıt tarihi : 24/11/10 Yaş : 53 Nerden : ALMANYA
| Konu: Ezgili Kevser - Al Başına Çal Dünya'yı Ptsi Ara. 06, 2010 9:10 pm | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]1969 yılında Çorum’un Bektaşoğlu köyünde doğdu. Asıl adı Kevser Ezgili’dir.
İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Çorum'da tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve İşletme Fakültelerini bitirdi.
Müzik ve şiirle ilgisi aileden gelmektedir. Ancak şiir konusunda Hayri Ucar’ın, bağlama konusunda Aşık Selami Saydam’ın yardımını gördü.
Yaklaşık 1985 yılından bu yana şiir yazan Ezgili Kevser, Hamdi Gardaş, Aşık Cefai, Hayri Ucar, Özgür, Hüdai,Pir Sultan, Şah Hatayi,Kul Himmet, Davut Sulari, Aşık Mahzuni gibi birçok kişiden etkilendi. Ozanımız MESAM üyesidir. Ayrıca Kültür Bakanlığı Halk Kültürü Araştırma Merkezi Arşivinde Halk Ozanı olarak kayıtlıdır. Şiirleri değişik yerlerde aktarılan Ezgili Kevser, bugüne dek 2 albüm hazırladı. 01- Al Başına Çal Dünyayi Söz-Müzik:Aşık Cefai(Müslüm Koygun) Derleme:Ezgili Kevser Yöre:Çorum
02- Ayrı Düştüm Söz-Müzik:Ezgili Kevser Yöre:Çorum
03- Beyaz Gülüm Söz-Müzik:Zihni Arslan Derleme:Ezgili Kevser Yöre:Şebin Karahisar
04- Gel Heri Heri Söz:Aşık Sorsavuş(Ali Rıza Öztürk) Müzik:Selami Saydam Derleme:Ezgili Kevser Yöre:Çorum
05- Nazlı Kızım Söz-Müzik:Ezgili Kevser
Yöre:Çorum
06- Eridim Söz:Mehmet Çan (Aşık Mehmedi)-Ezgili Kevser Müzik:Mehmet Çan Yöre:Çorum
07- Karşıla Beni Söz:Hayri Ucar Müzik:Selami Saydam Derleme:Ezgili Kevser Çorum:çorum
08- Kaderim Kötüymüş Söz-Müzik:Ali Ercan Yöre:Niğde
09- Bahtı Karalım Söz-Müzik:Ezgili Kevser
Yöre:Çorum
10- Çaresiz Söz-Müzik:Ezgili Kevser Yöre:Çorum
11- Ana Vasiyeti Söz:Ezgili Kevser 12- Fon(Enst.)
RAPID LINKI [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|