AdminNECO ..:: PATRON ::..
Mesaj Sayısı : 943 Kayıt tarihi : 24/11/10 Yaş : 53 Nerden : ALMANYA
| Konu: Türk Halk Müzügünden Ezgiler Perş. Kas. 25, 2010 2:53 am | |
| Türk Halk Müzügünden Ezgiler 1 Ağrı dağı'ndan uçtum-zehra ganioğlu-ağrı Allı durnam bizim ele varırsan-ahmet sezgin-keskin Asmanın tepesinde kuru üzüm olur mu-koro-sivas Bahçaya kuzu girdi-nihat erdağ-şanlıurfa Başında Puşan Gurban-Koro-Güneydoğu Anadolu Ben Bir Yakup idim Kendi Hâlımda-Şanlıurfa Ben havada uçar idim-ahmet turan şan-yalvaç Bir ok attım vızıladı-ahmet sezgin-mucur Bugün dost yaralanmış-çimen ilter-kangal (muhlis akarsu'dan) Çakmağı çak çırağı yandırmamışam-hakan ünal-kerkük Daracık Sokakta Yare Kavuştum-Koro-Şanlıurfa Divane aşık gibi-erol köker & mücella ata-trabzon ela gözlü pirim geldi-makbule kaya-tercan Gidiyom Gidemiyom-Bahattin Turan-Zonguldak Harman Yeri Sürseler-Turan Engin-Şanlıurfa Kahve koydum fincana-ümit tokcan-giresun Kavurma koydum tasa(erzurum)&Ardahan'ın yollarında(kars)-Koro Lale sümbül bağına-güven yapar-kıvrıklı_ceyhan Ocağa koydular yufka sacını-mihrican bahar-reşadiye (kına havası) potpori-ahmet sezgin şafak söktü yine sunam uyanmaz-hayal has-erzurum Taze karlar yağmış karın üstüne-adile kurt karatepe-sivas Yayla yaylaya bakar-ibrahim can-ordu yörük de yaylasında yaylayamadım-köksal coşkun-rumeli
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 2 Benim atım şu yerlerde eşinir (saffet efendi)-koro-aksaray Bir sabah vahtı uyandım-tekin büyükkaya-kars Bük dibinde yatarım-ahmet sezgin-boyabat Çamlığın başında tüter bir tütün-koro-yozgat Denizli'nin horozları(asmam çardaktan)-enstrümantel-denizli Durnam yükseklerden uçar-ahmet sezgin Gemilerde talim var-özgür eren-istanbul Gine gördüm Elif kızın yüzünü-tekin büyükkaya-akdağmadeni ilahi dostun bağına-hasan özel Kale kaleden yüce-tülay yaşar-şanlıurfa Kırklar Dağı'nın Düzü-Koro-Diyarbakır Mavi Bağlar Başına-Ali Haydar Gül-Diyarbakır ormandan gel a cavırın gızı da ormandan-osman kalay-banaz Sandık üstünde sandık-hediye hüseyin-bergama Şemsiyemin ucu kara-ahmet sezgin-rumeli Telgrafın tellerine kuşlar mı konar-güven yapar-istanbul Yayladan ki Yürüdüm-Bülent Aslan-Hemşin Yumak yumak olmuş saçının teli-mihrican bahar-reşadiye Ahçiği yolladım urumeline(ahcik)-muzaffer ertürk-elazığ Anasının çifte benli dilberi-hale gür&şahin akay-burdur aşlamayı aşladım-koro-kayseri Bahçe duvarını aştım-mehmet ali çakar-kayseri Başındaki yazmayı da sarıya mı boyadın-mihrican bahar-reşadiye Ben bir yeşil fenerim-meryem şenocak-denizli
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 3 Ben Buralı Değilum-Bülent Aslan-Maçka Bir ay doğdu ilk akşamdan geceden-münever özdemir- Bir yıldız doğdu yüceden-tülay ağagil-niğde Büyük cevizin dibi-güven yapar-kuruçay Çarşamba dedikleri-yıldıray çınar-samsun Dereye indim dere derindir-güven yapar-doğu anadolu Edirne'nin ardı da bayler-koro-edirne Geyik senin baharın mı yazın mı-mihrican bahar-reşadiye (UH) Gönül arzuluyor tokat elini-mihrican bahar-reşadiye Ilgıt ılgıt esen seher yelleri-beyhan karslı-tunceli Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım-Muzaffer Ertürk-Kerkük Kırmızı gül goncasını bağlarlar deste-tülin berbergil-darende Mavi yelek mor düğme-ahmet sezgin-erzurum Oy tombulum tombulum-ahmet turan şan-erbaa sevda gitmiyor serde-zeynep cihan-kırşehir Şu cerenin kaşı gözü sürmeli-hasan özel-osmaniye (UH) Tren gelir hoş gelir-güven yapar-malatya Yaylanın çimenine-ümit tokcan-trabzon (kol havası) Yüce dağ başında bir ulu pınar-mihrican bahar-reşadiye Acem kızı-osman kalay-kırşehir Al yeşil giyinmiş geline bakın-ali ibicek-malatya Arzu ederdiniz bir yol görmeye-mehmet ali çakar-sungurlu (hüseyin çırakman'dan deyiş) Ayağına giymiş sedef nalini-emel taşçıoğlu-konya Bastım da kırıldı iğdenin dalı-iclal akkaplan-orta anadolu Bel bağımın tokası-güven yapar-trabzon
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 4 ağlama kazibe'm sızlama kazibe'm-hüseyin yaltırık-edirne Al Yeşil Giyinmiş Geline Bakın-Nursaç Öner Günhan-Malatya Aslım paktır hiç kin yoktur özümde-semra bağcı asan-çubuk Bağa gel bostana gel-ümit tokcan-orta anadolu Başımda tülbendim yar-iclal akkaplan-boğazlıyan Ben bir Yakup idim kendi halımda-hakan ünal-şanlıurfa Ben giderim batum'a-nursaç öner günhan-sinop Bir evler yaptırdım sazdan samandan(ramizem)-havva karakaş-rumeli (kına hv.) Böyle İkrar İlen-Semra Alagöz-Erzincan Cemile'nin gezdiği dağlar meşeli-şahin gültekin-acıpayam Dam başında oturur-güven yapar-aksaray Dersini almış da ediyor ezber-nursel ercan-akdağmadeni Ekin ektim çöllere-güven yapar-akdağmadeni Gidin bulutlar gidin-hasan özel-orta anadolu Güzelliğin on par'etmez-mehmet seske-şarkışla (âşık veysel'den) Kağızman'a ısmarladım-celal bakar-erzurum karanfil ekeceğim-zeynep cihan-şabanözü Küp içinde nişasta-bircan pullukçuoğlu-edirne Mey ile açış & mey havası-enstrümantel Pancar pezik değil mi-şule arık-hacıbektaş Seyreyle güzel-emine koç-erzurum şu dalma'dan geçtin mi-dilek karaağ-nazilli Ünye'den çıktım da başım selamet-ümit tokcan-ünye Yine katarlamış aşkın kervanı-hale gür-ege Yüce dağ başında yanar bir ışık-güven yapar-sivas
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 5 Ağlarım için için-aysun giültekin-şanlıurfa Al yanak allanıyor-enstrümantel-kırşehir Anlatmam derdimi dertsiz insana-meliha güney-şarkışla (âşık veysel'den) Ayağına Giymiş Sedef Nalini-Aysun Gültekin-Konya Bahçalarda mor meni-gaziantep Ben bir göçmen kızı gördüm Tuna boyunda-rumeli Biz hepimiz üç kardaş-koro-görele Çaldığım Saza mı Yanam-Ali Çakar-Diyarbakır Dersanenin Önünden Doğruca Geçtim-Sebahattin Gülümser-Yalvaç Eledim Eledim Höllük Eledim-Nursaç Öner Günhan-Erzurum Evleri var engin (name gelin)-rıfat balaban-ankara Gezmedim yorulmadım (cemil)-hüsamettin subaşı-malatya Giyinmiş Kuşanmış Yayladan Gelir-Arzu Aldemir-Mut ığdır'ın al alması-iclal akkaplan-ığdır indim dere beklerim-koro-kastamonu Kalk be muradiye-oğuz doğan cengiz-rumeli Kement attın koydun beni tuzağa-tekin büyükkaya-divriği (uh) Kiremitte buz musun-mustafa özcan, emine akmeşe-uşak Menevşe koymuşlar gülün adını-enstürmantel-kırıkkale Odasına vardım olur mu böyle-münevver özdemir-diyarbakır Şu dirmil'in çalgısı-burdur Uzun olur şu bakırın ovası-mustafa özcan-kırkağaç_manisa Yenice yolları bükülür gider-hasan özel-adana Zeytin yaprağı yeşil-kilis
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 6 Ah bir ataş ver-hale gür-izmir Allah her kula bir zenaat vermiş-şemsi yastıman-kırşehir Asker oldum giydim yelek-osman kalay-çukurova Ayağında Kundura-Gürkan Özpeker-Şanlıurfa bahçası daşlı şerif'im-semra asan-bünyan Ben de Haydarlı'dan belli gelirim-bircan pullukçuoğlu-sivas Bodrum hakimi (bodrumlular erken biçer ekini)-hale gür-bodrum Çay kenarında inadına bitiyor kestane-sabahattin gülümser-sandıklı dişlerin incidendir-meryem ün-azerbaycan Elinizden elinizden-koro-karapınar Ey gidi karadeniz(yol havası) & denize vardır kara (rize) - azize gürses Gide gide yoruldum(zeybek)-ulaş kurtuluş ünlü-bodrum Güvercin uçuverdi (misket)-gülşen kutlu-ankara İki keklik bir kayada ötüyor-özay gönlüm-balıkesir İnsan kısım kısım yer damar damar-meliha güney-sivas Karşıdan gel karşıdan-güven yapar-bulancak kerpiç duvar yan uçtu [ulaş] & masa üstünde desti [van] - koro Kömürlük dağına yağıyor yağmur-sibel güzel-bulancak Nazoğlu'nun biber gibi benleri-ahmet günday-uşak Ovalar ovalar engin ovalar-hale gür-burdur taze karlar yağmış karın üstüne-gülşen altun-sivas Üsküdar'a gider iken-özgür eren-istanbul Yeşil ördek gibi daldım göllere-neşe dilekçioğlu-sivas Zeytin yaprağı yeşil-reşit muhtar-kilis
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 7 Ah tren kara tren-hediye hüseyin-lüleburgaz aman aman bağdatlı-hasan özel-hatay Aşağıdan acı poyraz acılar-dilek karadağ-şarkışla Bağa gel bostana gel-orta anadolu başındaki puşu mudur-coşkun gök-d.bakır Bin derdim var idi-muzaffer ertürk-kahramanmaraş Bu bağda dolanırsan-münevver özdemir-kerkük Çek Deveci Develeri Nadastan-Tülin Berbergil-Dirmil Diyar-ı gurbete düş oldu yolum-âşık reyhanî Emirdağ'ı birbirine ulalı-koro-emirdağ Fistan giymiş kırmalı-koro-sungurlu giderim yolum dağdır-mete çelenk-kop Halimi arz ettim dağlara taşa-koro-alaca İliman çalıları-tülin berbergil-bodrum İreyhan eker misin-koro-sivas kaşın kemana benzer-ali haydar gül-azerbaycan Kınalı parmak cez tırnak-hediye hüseyin-kırım Köprünün başlarında-zülküf altan-erzurum Ne işlerin var idi(yayla hv.-trabzon), oy dağlarım dağlarım(rize), horon-ibrahim can, koro (kemen Oy çalamadım gitti-koro-sürmene tek kapıdan çıktım yüzüm peçeli-emel taşçıoğlu-amasya yeni hamamın üstüyem-gülşen kutlu-d.anadolu yol üstüne kurdum kara kazanı-bircan pullukçuoğlu-bafra Zobalarında guru da meşe yanıyor efem-hale gür-denizli
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 8 A istanbul sen bir han mısın-hale gür-kütahya Ak Güvercin Olaydım-Rüstem Avcı-Deliorman Amani oyunhavası-enstrümantel-safranbolu (tanbura-zeki adsız) Ay Doğar Giresun'dan-Sibel Güzel-Orta Anadolu Baharın Gülşen Çağında-Köksal Coşkun-Kars Beklerim selamını seher zamanı-makbule kaya-sivas Bir güzelin hasretinden ahından (yandı ha yandı)-saime cantürk-zile (deyiş) Bugün günlerden cumadır cuma-ahmet sezgin-bayburt Dağdan Kesitm Değenek-Diyarbakır Dursunbey'in hanları-koro-balıkesir Erzurum'dan çevirdiler yolumu-muzaffer ertürk-emirdağ Geceler zar geceler-hakan ünal-kerkük Gine gam yükünün kervanı geldi-divriği Harmana sererler sarı samanı-hale gür-emirdağ ince giyerim ince-enstrümantel-tekirdağ Kahve Yemen'den Gelir-Neşe Dilekçioğlu-Çankırı Kaya dibi kar imiş-sivas Kırda erik ağacı (dillala)-ülkü beşgül-sinop Men baharın gızıyam-tülin berbergil-azerbaycan Odam sıva tutmuyor-azize gürses-konya Şu Dağlar Ulu Dağlar-Erol Köker-Kırşehir Urfalıyam dağlıyam-ali haydar gül-şanlıurfa Yenice yolları bükülür gider-adana Yükümü yükledim halep eline (maya)-ömer şan Zobalarında guru da meşe yanıyor efem-tülin berbergil-denizli
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 9 Ak güvercin olaydım (oy ramo)-hüseyin mustafa arı-rumeli Ateş attım samana-hale gür-manisa Bağlamam Var Üç Telli-Nuri Esentürk-Muğla Ben de bu dünyaya geldim geleli-mahmud erdal Bir kere uğradım hakkın cemine-gülseren erdağ-mut Biz hepimiz üç kardaş-ibrahim can-görele Çukurova turaç senin öz kuşun(uh)-hasan özel-çukurova (kavalla eşlik-ferhat erdem) Ela gözlerini sevdiğim dilber-malatya Erik dalı gevrektir basmaya gelmez-adile kurt karatepe-burdur Eziz dostum mennen küsüp incidi-erol köker-azerbaycan Gemiler giresun'e-muazzez özacar-trabzon Gitme gidenlerinen-nursel ercan-yozgat Halime'nin aşıkları(kırşehir)&durnalar dizi dizi(adıyaman)&oynama yorulursun(bitlis) Hey onbeşli onbeşli-elvan selim-tokat Kandilli yazmayı kaldır yüzünden-koro-kayseri Mavilim mavişelim-saime cantürk-keskin Meşelidir engin dağlar meşeli-gülay özer-elmalı Posta Yollarını Dolanıyorum-Saadet Yılmaz Bircan-Kayseri Sepetçioğlu-emine akmeşe-kastamonu Yamadan gel yamadan-koro-samsun yayla çimeni budur-bülent aslan-giresun Zulmet deryasında kapıldım sele-süleyman yıldız-tokuş köyü(sivas)
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 10 ali'm gitme pazara-semra bağcı asan-ankara Aya bak nice gider-hakan ünal-erzurum Bahça bağa girmişem-köksal coşkun-azerbaycan Ben feleği gördüm taştan inerken-arzu aldemir-bayburt Bir mektup yazdırdım Urfalı kızına-adıyaman Bu maral bakışın ey peri suret-hasan özel-malatya dede gene yüz aydı-abdurrahman kızılay-kerkük Elinde oya gidiyor toya (menşure hanım)-zülküf altan-erciş Eşimden ayrıldım gözyaşım durmaz-nilgün abışka osma-güneydoğu anadolu gaş gabağım yelle gedir-adile kurt karatepe-azerbaycan Gidin bulutlar gidin-şahin akay-kütahya Gönül niçin ahvalimi bilmezsin-mahmud erdal Hangi bağın bağbanısan gülüsen-köksal coşkun-diyarbakır (açış-şahin akay) İlimonum galburda-zehra ganioğlu-çankırı Kayaların arını-tülay örten-ankara Mektebin Bacaları-Muş Ne Mahsun Durursun & Entarisi Ala Benziyor-Koro-Rumeli & İstanbul Potpori_adana köprü başı, kızlar kızlar gelim mi-koro-adana, adilcevaz Soma zeybeği-enstrümantel-soma yanarım eşkine can yar-köksal coşkun-azerbaycan & ardahan'ın yollarında-zeki çiçek-kars Yeşil kurbağalar öter göllerde-mükerrem kemertaş-eğin (UH)
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 11 Ah edip ağlamak bana mı düştü-mahmud erdal (sıtkı baba'dan) Ardıçlıktır Evleri-Fatma Topçu-Acıpayam Bağında gülün var-emine koç-hacıbektaş Bahçalara Geldi Bahar-İmran Koç-Kars Ben razı değilem hicrane gama-ali haydar gül-narman Biter biter Kırşehir'in gülleri biter-hacer buluş-kırşehir çiçekten harman olmaz-imran koç-malatya Dondurmam buz gibi buz-özgür eren-istanbul Elindedir Bağlama-Makbule Kaya-Denizli Evlerinin önü mersin-ruhi su-ısparta Geçti Gitti Vatanına Yurduna-Arzu Aldemir-Tercan Giresun'un evleri-giresun Göster ey gül üzünü (mugam) & sevirem çemende gülü çiçeği - betüle korucu - azerbaycan Hani Yaylam Hani Senin Ezelin-Semra Algül-Erzurum İzzetli hürmetli bilirim seni-cengiz özkan-zile Keklik daşta ne gezer-necla akben-erzincan Men Baharın Gızıyam-Şükriye Tutkun-Azerbaycan Ölüm yakamdan tutma git-semra alagöz-çukurova (feymani'den) Sararmışam solmuşam-imran koç-azerbaycan usandım senin elinden-mahmud erdal Yanık çayırlarda çimen biter mi-emine koç-çerkeş Yine dertli dertli iniliyorsun-mahmud erdal-divriği
Türk Halk Müzügünden Ezgiler 12 Ahu gözlüm tut elimden-mehmet ali çakar-azaplı köyü.kadirli Aşkın şarabını içerler dilber-ali haydar gül-ovacık Bağlamam perde perde-enstrümantel-giresun Bahçe duvarını aştım-koro-kayseri Ben yolcuyum helallaşak sabahtan-malatya (uh) Biter biter kırşehir'in gülleri biter-soner özbilen-kırşehir Çiçekten harman olmaz-mehmet seske-malatya Durnadır durna telleri burma-beyhan karslı-azerbaycan Enstrümantel-8 Evlerinin önü tahta daraba-eşref inceoğlu-kilis Gel yükünü vurayım-bülent aslan-hemşin gitme durnam gitme yollar ıraktır-hüseyin mustafa arı-sivas Gule uyan sabahtır-lütfi ortakale-van hani yaylam-tuncay kemertaş-erzurum [uh-serpil kaya] Kahveyi kavururlar-mustafa özcan-eskişehir kırmızı kurdele körolasın emine-lütfi ortakale-ş.urfa Mendilim işle yolla-adile kurt karatepe-elazığ Ötme dugguk ötme bağrım eziktir-emine akmeşe-turunçova köyü.finike Sen bir ceylan olsan ben de bir avcı-bircan pullukçuoğlu-şarkışla (âşık veysel'den) Vay bana vaylar bana-erol köker-konya Yardan ayrılan bir gün de kavuşur-saadet yılmaz bircan-fethiye Yine Gam Yükünün Kervanı Geldi-Sevim Seçkin-Divriği (Açış-Zafer Taştan)
12 MÜKEMMEL ALBÜM TÜRK HALK MUZIGI SEVERLER TAM ARSIVLIK SAGLICAKLA KEYIFLI GÜNLERDE DINLEYIN
adminNECO
| |
|